Відпочинок у Єгипті для гурманів: чим обов’язково поласувати

Чи знаєте ви, що тур в Єгипет і подорож берегами Нілу дозволить дізнатися багато цікавого не тільки про стародавні руїни, піраміди і легенди, але і про місцеві смакові пристрасті. Перейнятися історією цієї дивовижної країни та її унікальними традиціями допоможе і місцева кухня: пряна і дуже незвичайна. Відпочинок в Єгипті та знайомство з локал-фуд – це захоплюючий досвід для гурмана!

ОСОБЛИВОСТІ МІСЦЕВОЇ КУХНІ

Звичай фараонів у поєднанні з арабською культурою, а також відлуння нубійського, тюркського і навіть європейського впливу на формування національної кухні дозволили створити шедевр! Тому поїздка до Єгипту виявиться не лише цікавою, а й дуже смачною.

Важливо! Не ризикуйте їсти у місцевих вуличних торговців або придорожніх кафе, а краще оберіть перевірений ресторан.

Для місцевої кухні характерні свої риси, які, немов дрібка прянощів, додають кожній страві справжньої унікальності. Тури до Єгипту з авіаперельотом для гурманів виявляться дуже приємним відкриттям: ви дізнаєтеся про популярність бобових, безліч незвичайних м’ясних страв, мікси місцевої та європейської кухні та щедрість кухарів у прянощах.

Якщо ви хочете насолодитися смачною вечерею під час подорожі до Шарм-ель-Шейху, вирушайте в один з найінстаграмніших місцевих ресторанів – “Фарша”. Він знаходиться прямо на кручі скелі.

Що варто спробувати у Єгипті?

Щоб ваші рецептори залишилися в захваті, вирушайте до місцевих ресторанів, якими багата і Хургада, і Шарм. Що варто замовити насамперед:

  1. Мулукія. Страва «роздору», яку в далекому Х столітті халіф навіть заборонив готувати, і досі деякі громади вважають її гріховною. Це незвичайний суп, головний інгредієнт у якого листя джуту. Подають суп разом із хлібом чи рисом.
  2. Хамаам махші. Справжній делікатес, від якого не відмовиться гурман, який вирішив знайти тур до Єгипту і познайомитися з найвідомішими місцевими ласощами. Це фарширований рисом голуб. На смак дуже незвичайно. Але варте того, щоб спробувати.
  3. Фул медамес. Страву готують уже понад 4000 років. У сучасній варіації – це варені на повільному вогні боби, які для смаку заправляються лимонним соком, часником та великою кількістю інших приправ.
  4. Кошарі. Одна і найпопулярніших страв, що об’єднала у собі риси Італії, Єгипту, Британії та Латинської Америки. Це макарони з томатною пастою, додаванням нуту, сочевиці, а також рису.
  5. Кунафа. Страва, яка зустрічається у книзі «1000 та 1 ніч». Готують кунафу з тонкого тіста кадаїф, запікаючи його разом з горіхами та медовою заливкою.

Бажаєте спробувати цю країну на смак? Тоді можете вже зараз робити підбір туру до Єгипту на найближчу відпустку. Тільки пам’ятайте, якщо хочете прогулятися ресторанами, вибирайте готелі великих курортів, і бажано – поряд з містом. На сайті Poehalisnami.ua на вас чекають сотні варіантів!

Comments

.,.,.,.