В столиці популярний ресторан два місяці готує обіди для воїнів:  історії війни

Коли почалася війна, рестораторка Катерина  вирішила, що буде готувати для Збройних сил України, тероборони та лікарень. Її не лякали обстріли, бо була мета – допомогти своїй країні. Історію рестораторки, читайте в матеріалі на сайті kyiv-trend.in.ua.

Польовий фронт

Катерина за освітою — педагог-мистецтвознавець, але вирішила стати кулінаром.  До війни жінка готувала для відвідувачів відомого закладу в Києві. Коли до столиці прилетіли перші ракети,  жінка вирішила залишитися в місті та допомагати військовим. Разом з колегами вона почала варити обіди для збройних сил України, тероборони та пацієнтів в  лікарнях. Військового шпиталю, Київського онкологічного диспансеру тощо.

За словами жінки, перші дні вона не могла зрозуміти, що відбувається та не могла повірити, що в країні повномасштабна війна, але абсолютно не панікувала. Катерина спочатку  не розуміла, чим буде займатися, а потім читала новини та натрапила на інформацію, що люди потребують їжі. Жінка вміє готувати, тому одразу вирішила розгорнути кулінарний фронт. Для цього самоорганізовуватися з командою.  У закладі де вони працювали було ще трохи їжі. Продукти все одно би зіпсувалися, а так їх використати на благу справу. Потім продукти докуповували за свої кошти. Коли вони скінчилися, з’явилися волонтери. Вони постачати продукти, а Катерина з командою готували обіди. Підтримували таку ініціативу гості ресторану. Власники закладу не заперечували, а допомагали весь цей час, чим могли.

Ситно та смачно

До війни Катерина знайомила відвідувачів закладів з новинками та експериментувала з новими стравами.  Під час бойових дій акценти  змінились.  Треба було готувати корисно, просто та швидко. Зараз людям важливо бути ситим, здоровим і добре себе почувати. Тому їжа має давати тепло і затишок.

Зараз Катерина готує гарніри – картопля, рис або макарони.  Обов’язково має бути м’ясо, риба або сосиска. Також до страви додають тушковані овочі чи салат. Також готували перші страви.

За словами жінки, меню роблять  так, щоб страви не повторювалися. Якщо була каша, то завтра буде картопля, а потім— макарони. Дуже важливо, щоб людям смакувало.

Катерина згадує, що коли все починалося, то вони готували двісті обідів на день. Пізніше — у середньому дев’ятсот. Інколи доводилося і до 1500 тисячі обідів.

Рестораторка зізнається, що їм допомагають волонтери, які чистять та нарізають овочі. Всього у команді близько  чотирнадцяти людей. В закладі готують від ранку до пізнього вечора.  За словами жінки такий графік роботи їй подобається –  всі втомлені, але щасливі, бо роблять корисну справу для людей у цей складний час. Адже свої допомогою на кулінарному фронті вони також допомагають наблизитися до перемоги.  Заклад зараз не працює. І поки для відвідувачів відкриватися не буде.  Адже Катерина та її команда роблять свій вклад допомогаючи бійцям та нужденним смачною їжею. Адже  кулінарний фронт не менш важливий ніж військовий.

Comments